Epres cheesecake pohárban
2015 június 7. | Szerző: marmalade |
Már látom az idei év nálam a poharas desszertek éve lesz, megannyi habos csoda! Sajnos csak limitált példányszámban készül, vagyis nem lehet úgy rájárni, mint egy tepsis sütire. De elegáns és isteni finom!
Tegnap a piacon jól bepánikoltatott a zöldséges, mivel közölte, hogy az eper és a cseresznye kifutó széria. Állítólag elmosta az eső, hát nem tudom, mert az egri Szépasszonyvölgyben, ahol nemrég jártunk roskadoztak a cseresznyefák és az eper is gyönyörűen, épen virított a helyén. Lehet, hogy csak a megint 1100 forintos epernek akart marketinget csinálni?
Írjátok meg nyugodtan, hogy felétek mi a helyzet, tényleg vége az eperszezonnak? De addig is egy alig 5 perces poharas desszert. Isteni finom és kevés eper kell hozzá.
Epres cheesecake pohárban
Hozzávalók a piskóta réteghez:
120 g piskótatallér (natúr keksz, babapiskóta)
6 dkg vaj
Krémhez:
2 dl habtejszín (cukrászhab a legjobb)
20 dkg mascarpone
2-3 kanál porcukor (ízlés szerint)
20 dkg eper
1 dl víz
2 kristály evőkanál evőkanál cukor
A piskóta tallért aprítóban keverjük morzsás állagúra, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Az epret tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd a kristály cukor és a víz hozzáadásával egy lábosban lekvárszerűen forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, majd botturmix segítségével pürésítsük. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét habverővel dolgozzuk össze a porcukorral és az eperszósz felével, majd lazítsuk a felvert habbal.
Egy magasabb pohár aljára rétegezzük felváltva, több rétegben a piskótamorzsát és az epres krémet. Tetejére krém kerüljön, majd tegyünk rá egy kevés eperszószt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:



Nagyon jóóól néz ki, nyami! 😀
Az zöldségesek mindig ezt csinálják, hol szárazság van, hol eső, de mindig minden drága..
Ahol eperföld van a közelben, ott 6-700ft volt kilója, de ha szedd magad-ban csináltad az 450-500ft körül volt(van?). Ha maga a még nem termett növény nem sérült pl jégverésben vagy a sok víz miatt, akkor csak az az időszak sínylette meg ami pont termőre fordult az eső alatt. Az igaz, hogy a múltkori esős hét után mikor kimentünk akkor elég ramatyul néztek ki az érett eprek, de azokból lekvárt főztünk. Picit több volt vele a meló, mert a sérült részeket kivagdostuk, de tök jó dzsemek lettek 😀
Itt néztük, hogy mentával, rozmaringgal, gyömbérrel is lehet, mindegyiket kipróbáltuk http://bit.ly/befozok 😀 Majd mikor felbontásra kerülnek kiderül hogy mit sikerült pancsolni 😀
Szia, megcsináltam (bár kicsit az itthoni lehetőségekhez alakítottam)és bűűűnösen finom! 🙂 köszönöm a receptet! csak mire találtam kristály evőkanalat a cukor kiméréséhez… 🙂 bocsánat, nem bírtam kihagyni.
🙂