Kossuth-kifli bögrésen

2015 május 15. | Szerző: |

Egyszerűen elkészíthető, hihetetlenül finom sütemény. Könnyű vajas piskóta, kevés dióval megszórva. (Szóval nem  hasonlít sem a búr, sem a pozsonyi kifli tesókra). Bár Kossuth állítólag mandulával szerette!

Kossuthkifli2

Három napon belül háromszor készült el, igaz ebből két sütést csak felügyeltem, az iskolai Project Hét alatt. Hatodikosok készítették, akiknek a reformkori élet volt a témájuk és imádták. Összeállítani is és megenni is. A harmadikat már a hétvégén én követtem el, gyors vendégváró fogásnak bizonyult, amikor a lányomhoz jöttek a kis barátai.

Egy nagy tálcányi lesz belőle. Kell hozzá egy bögre (a liszt és a cukor méréséhez) és egy  jó pogácsa-szaggató (vagy egy borospohár, ha nem lenne) és meg is van a félhold.
kossuthkilfi

 

Kossuth-kifli

Hozzávalók:

3/4 bögre cukor

1,5 bögre liszt

fél kiskanál szódabikarbóna

2 kiskanál reszelt citromhéj

20 dkg nagyon puha vaj

4 tojás, szétválasztva

1/2 bögre darált vagy nagyobb darabokra zúzott dió

 

A tojásokat válasszuk külön, a fehérjéből verjünk kemény habot.

A lisztet keverjük el a szódabikarbónával  és a citrom reszelt héjával.

A puha vajat keverjük krémesre a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáit. Két-három részletben adjuk hozzá a lisztet  és keményre felvert habot.

Egy 20 x 30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük el benne a masszát és szórjuk meg a tetejét a dióval.  A sütőt melegítsük elő kb. 175 fokra és kb. 20 perc alatt süssük készre.

Egy kör alakú kiszúróval szaggassunk félhold formákat a kisült tésztából.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!