A csokitorta felnőtt változata: kávé a krémben (bögrés recept)

2015 április 12. | Szerző: |

Imádtuk, de még a 3 éves is. A piskótája nagyon csokis, a krém enyhén kávés. Tökéletes harmóniában! A recept pedig roppant egyszerű.

Capuccinostorta

A kávé izgalmas alapanyag számomra, felejthetetlen kombinációt alkot akár fagyiba, sütibe, vagy házi kozmetikai kencébe tesszük. Ehhez a csokitorta-alaphoz nagyon jól illik a lágy vajas, kévés mascarpone krém, együtt csodás harmóniát alkot. Nem véletlenül imádta kicsi és nagy is…

Capuccinostorta2

Kávés csokitorta

Hozzávalók:

2 bögre liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 3/4 bögre keserű kakaópor, 1 bögre cukor, 2 evőkanál kávé (főzött), 4 tojás, 1/2 bögre tej, 1/2 bögre olaj, 1 bögre meleg víz

Krémhez: 1 bögre puha vaj (kb. 200 g), 2 kiskanál instant kávé, 2 bögre porcukor, 1 kis doboz (250 g mascarpone)

1 bögre= 2.5 dl

A piskótához keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport és a cukrot. Egy edényben keverjük el a tojásokat az olajjal, tejjel, kávéval és a vízzel. Dolgozzuk össze a kétféle anyagot és három részletben, 22 vagy 26-os tortaformába süssük ki. (én 26-osat használtam). Egyenként kb. 20-25 perc kell neki.

A krémhez robotgéppel keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a kávéport és a mascarponét. Rétegezzük a tortalapok közé és kívülre is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dimeny Dorottya says:

    Szia.. amikor a piskótánál a második edényben készítem, akkor az egész tojást kell beletenni?? (sárga + fehér)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!