Tavaszi omlett
2015 március 24. | Szerző: marmalade |
Miből is áll egy kiadós tavaszi reggeli? Legyen benn sok friss fűszernövény, aminek most idénye van (a zöldségekre még egy kicsit várni kell): kapor, zsenge spenót, medvehagyma, kevés kecskesajttal megszórva, és energiát adó tojással leöntve, megsütve!
Ez most ebben az omlettben egyesült! És hogy még egészségesebbnek tűnjön, sokmavas kenyérrel és konnyű epres salátakeverékkel tálalva.
Milyen egy klasszikus reggeli nálunk?
Amerikai palacsinta (számos verzió), kásák (itt, és itt), tojás, és gabonapelyhek. Az amerikai palacsintás reggelik leginkább a ráérős hétvégék luxusa, a sietős iskolai/bölcsödei hétköznapokon erre nincs idő, akkor leginkább gyors kása, vagy gabonapehely, valamilyen tojás és/vagy szendvics kerül az asztalra. Ez utóbbi főleg felnőtteknek, mert a kásák engem nem lakatnak jól, éhes leszek tőlük.
Kevés olajon pároljuk meg a spenótot, medvehagymát, (ízlés szerint), jöhet rá a felvert tojás (kb 4-5 db) kaporral megszórva. Süssük át teljesen, a tetejét szórjuk meg kecskesajttal, hagyjuk, hogy ráolvadjon és tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: