Dobd fel eperrel a házi müzliszeletedet!

2015 március 21. | Szerző: |

Juhéjj, eper! Már megjelent a piacokon, igaz még görög, és csillagászati áron, de már elkezdtük a vásárlást. Ez az energiaszelet még fagyasztottól készült, de imádtuk! És a csokiréteg sem rontott rajta, elhihetitek!

Csokis, epres energiaszelet

Csokis, epres energiaszelet

Mi van benne? Kesudió, mandula, fagyasztott eper, kókuszreszelék, kókuszolaj, méz és datolya. Uzsicsomaga kiváló nass.

Epres, csokis energiaszelet

Hozzávalók: 1 bögre kesudió, 1 bögre mandula, ½ bögre eper (fagyasztott), ½ bögre kókuszreszelék, ¼ bögre kókuszolaj, 4 nagyobb datolya, 2-3 evőkanál méz

A csokimázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál kókuszolaj

epres1

Vegyük ki a hűtőből az epret, tegyük egy tálkába és várjuk meg. míg felenged.

Egy aprítóban daráljuk meg a kesudiót és a mandulát.

A datolyát áztassuk be legalább fél órára forró vízben, magozzuk ki és turmixszoljuk össze. Adjuk hozzá a kesudiót és a mandulát és keverjük tovább a géppel. Keverjük bele a kókuszreszeléket, a kókuszolajat, a mézet, a datolyát és a lecsöpögtetett epret és egy-két fordulat erejéig keverjük tovább a géppel. Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és egyengessük el rajta a masszát és néhány órára tegyük hűtőbe dermedni.

Vízgőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét és a kókuszolajat. Keverjük csomómentesre és kenjük az epres szelet tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe dermedni. Szeletekre vágva tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!