3 vegán majonéz recept házilag
2015 február 22. | Szerző: marmalade |
Ha éppen nem eszel állati eredetű dolgokat, vagy allergiás vagy a tejre, a tojásra, esetleg a bolti majonézekben található adalékanyagok valamelyikére, akkor ezeket a majonéz recepteket kedvelni fogod. Készítheted selymesen lágy, vagy sűrűbb állagúra, ízesítheted metélőhagymával, sósan, vagy más fűszerekkel édesebbre. Ehhez csak egy percre van szükséged, meg egy botturmixra.
1. Tofuval, olajjal
200 g lágy tofu (silken-felirattal találod az ínyenc boltokban, a bolti tömb tofunál lágyabb)
2 kiskanál citromlé
1 kiskanál mustár
2 dl növényi olaj (hidegen sajtolt Ré napraforgóolaj, vagy repce olaj)
1 kiskanál apróra vágott petrezselyem, vagy snidling
só
Botturmix segítségével keverjük krémesre a lágy tofut a citromlével és a mustárral. Lassan adagoljuk hozzá az olajat és keverjük egészen krémessé. Ízesítsük sóval és apróra vágott petrezselyemmel.
2. Tofuval, kevés olajjal
200 g lágy tofu
1 evőkanál víz
1 kiskanál citromlé
2 kiskanál fehér borecet
3 kiskanál agavé szirup
2 kiskanál mustár
2 kiskanál olaj
Tegyük a hozzávalókat egy turmixba és keverjük jól össze.
3. Olíva olajjal
180 ml szójatej
180 ml olíva olaj
1,5 kiskanál citromlé
1 kiskanál mustár
só, bors
Keverjük össze a szójatejet a citromlével és a mustárral. Lassan adagoljuk hozzá az olajat, amíg krémes állagú nem lesz. Ízesítsük sóval, borssal esetleg apróra vágott petrezselyemmel, vagy snidlinggel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: