Délutáni süti: krémsajtos, áfonyás torta
2015 január 8. | Szerző: marmalade |
Egy kis sütemény uzsonnára, igazán jó találmány, főleg habos kakaóval, vagy aromás teával lehörpintve. Ez amolyan univerzális süti, ízletes piskóta, áfonyával és krémsajtos rétegezéssel, amit akár időspórolás miatt el is hagyhatunk, de szerintem jót tesz neki! A gyerekek imádták, én meg őket nézni, ahogy, rácuppantak.
Az alap amolyan egyensúly tészta, ugyanannyi liszt, cukor, vaj van benne, így nem olyan könnyed, mint a klasszikus piskóta, de legalább olyan finom!
Hozzávalók: 22 dkg vaj, 22 dkg cukor, 22 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 4 tojás, 1 kis doboz joghurt, fél narancs leve, 100 g fagyasztott áfonya
A krémhez: 25 dkg krémsajt, 100 g puha vaj, 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint), fél narancs leve
A tortához robotgép segítségével keverjük össze a vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd szitáljuk bele a lisztet. Lazítsuk joghurttal és a narancs kifacsart levével. Töltsük a fele masszát egy 20 centis tortaformába, szórjuk meg a fele áfonyával és kb. 20 perc alatt süssük készre. (nayjából. 170 fokon.)
Amikor elkészült, kis pihentetés után vegyük ki a formából és tegyük félre. Süssünk a maradék masszából egy másik piskótát is, de ne felejtsük el ezt is áfonyával megszórni.
20 perc alatt süssük készre.
Közben jöhet a krém: ehhez a puha vajat keverjük össze a porcukorral, majd a krémsajttal és legvégül adjuk hozzá a narancs kifacsart levét is.
A piskótákat rétegezzük a krémmel, hogy egy kevés maradjon az oldalára és a tetejére is. Díszíthetjük szeletelt mandulával, kandírozott naranccsal. Az utóbbi szerintem mehet a krémjébe is, legközelebb teszek én is még egy keveset bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: