Lecsós pecsenyemáj
2014 november 18. | Szerző: marmalade |
Imádom az őszi vidék hangulatát, a friss levegőt, a sétákat és a gyorsan összedobható vacsorákat. Lecsó és pecsenymáj, kedvencem mindkettő, jól illik ezekhez a napokhoz, mégsem hódolhatok nekik oly gyakran, mint szeretnék, mert családom erősen ellenáll. Olykor egészségügyi szempontokra hivatkozva (B- és A-vitamin hajra, szemre) közlöm, hogy ma máj lesz és punktum és aztán megehetem az egészet…mondom, lázadnak….
Ez a recept még Márton-napjára készült, ezért pecsenye libamáj került belé. Kezdő háziasszony koromban furcsa volt, hogy a hentesnél sokszor csak annyi van kiírva, hogy pecsenye máj, mert a máj legyen a csirkéé, kacsáé, vagy libáé, de a lényeg, hogy jóval olcsóbb, mint a hízott máj, jó nem annyira omlós, de nagyon finom és tartalmas tud lenni!
Lecsós pecsenyemáj
Hozzávalók:
40 dkg pecsenyelibamáj,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 paprika,
3 paradicsom
, 1 evőkanál olaj,
1 kiskanál só, őrölt fekete bors,
fél kiskanál majoránna, fél kiskanál fűszerpaprika.
körete: tarhonya
A hagymát tisztítsuk meg és szeleteljük fel, a májat vágjuk kisebb darabokra. Csumázzuk ki a paprikát és a paradicsommal együtt szeleteljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, pirítsuk meg rajta a szalonnát, és fonnyasszuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a paprikát, pár perc múlva a májat, majd 3-4 perc múlva a paradicsomot.
Fűszerezzük őrölt paprikával, majoránnával. Főzzük tovább néhány percig, amíg a máj megpuhul és lecsós szaftja nem lesz. Főtt kölessel, vagy tarhonyával tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: