A zabkása is lehet izgalmas: áfonyás, kókuszos sült zabkása
2014 október 19. | Szerző: marmalade |
Ha unod a megszokott reggeli zabkását, tuningold fel őszi ízekkel és süsd pudingosra. Nem csak ízletes ez a verzió, de kényelmes is, mert nem kell a tűzhely mellett állni és folyamatosan kavargatni. Öntsük egy tálba a zabkását, pakoljuk meg mindenféle földi jóval,mint reszelt alma, áfonya, mandulatej, kókuszreszelék, kicsi fahéj és juharszirup. Sütőbe vele és kész is az egészséges reggeli. Akár előző este is elkészülhet.
Mi nagyon szeretjük a kása-reggeliket. Azon kevés reggelik közé tartozik, amit mindkét gyerek, még a válogatós nagyobbik is megeszik és a korai kelés közepette a suliba, vagy bölcsibe indulás előtt jóízűen falatoznak belőle. Készült belőle már mákos, vagy banános, a közelmúltban csokis változat is.
Áfonyás, kókuszos sült zabkása
Hozzávalók:
3/4 bögre zabkorpa
3 kiskanál kókuszreszelék
1 édesebb alma lereszelve
1 csipetnyi fahéj
1/2 bögre áfonya
2,5 bögre mandulatej (lehet sima tej is)
Édesítésre: 3-4 kiskanál juharszirup (agavé, vagy méz is lehet)
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A száraz hozzávalókat szórjuk egy jénai tálba és keverjük össze. A gyümölcs (alma, áfonya) és a juharszirup kerüljön bele utoljára.
Öntsük fel mandulatejjel és tegyük be a sütőbe. 25 perc múlva nézzünk rá, mert már elkészülhet. Ha szükséges, adjunk még neki további percet.
Tipp:
Ha már kihűlt, betehetjük a hűtőbe, és másnap gyors reggeli fogásként kerülhet az asztalra Csak fel kell melegíteni. Ekkor érdemes valami gyömölcsös öntetet is tálalni hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: