DIY – Levendulás krémdeo 4 természetes hozzávalóból

2014 szeptember 14. | Szerző: |

Nem illatoznak a tihanyi levendulamezők, az óbudai piac külső szegletében sem árulnak már kendős nénik levendula csokrokat, mégis minden alapanyag adva van a konyhában, de legalábbis könnyen beszerezhető, ehhez a kellemes, izzadásgátló natúr kozmetikum elkészítéséhez.

 

Levendulás krémdeo

Lelkesen tanulmányozom a natúr kozmetikumok házi készítésének eljárásait, mert nem mindegy, hogy mit mivel kever össze az ember, ide csak a bevált recepteket teszem fel. A kávés testradír mellett az egyik kedvenc kencém lett ez a levendulás krémdezodor, amit még nyáron a nagy melegben kutyultam először össze. Nagyon jól szuperált, könnyed érzetet adott, határozottan hidratált, mindenféle kemikáliától mentesen, ami mostanában kezd számomra fontos tényező lenni, összetevői pedig könnyen beszerezhetőek. Már csak kisebb, dizájnosabb  üvegcséket kell beszereznem, hogy felkészüljek a karácsonyi ajándékozásra.

Lássuk, mi a négy összetevője:

szódabikarbóna: természetes módja a”kellemetlen szagok” semlegesítésének

nyílgyökér por: a vega konyha sűrítésre, zselésítésre használja, itt is ez szerepe, bio boltokban kapható, legutóbb a Culinarisban vettem kb. 350 Ft-t, 50 grammot,  de nyugodtan helyettesíthető étkezési keményítővel,

kókuszolaj: hidratál és antibakteriális hatású

– levendula illóolaj: illatosítás mellett antibakteriális hatású, egyensúlyba hozza a faggyútermelést, csökkenti a hegesedést is.

Levendulás krémdeo

 

Hozzávalók:  3 kiskanál szódabikarbóna,   3 kiskanál nyílgyökér por,  3 evőkanál kókuszolaj, 3 csepp levendula illóolaj

Először a por állagú hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a levendula olajat és a kókuszolajat.  Tároljuk kisebb üvegcsébe. Megdermed és a nyílgyökértől keményebb állagú lesz.  Fapálcikával vegyünk ki belőle egy keveset és kenjük a hónaljunkra.

Nyáron a fürdőszobába tartottam, egyáltalán nem olvadt fel a kókuszolaj benne.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!