Ez a süti mindig a napsütötte Itáliát idézi fel, szinte ott sétálok a citromfák árnyékában, a sziklás domboldalra épített házak között, és kikanyarodva a szűk utcákból előttem elterül az azúrkék tenger. Már csak egy csobbanás…Citrom, limoncello, mascarpone. Ez a mámor!
A tiramisu számomra az egyszerűség dicsérete. Krémes, édes, könnyed, gyors és hűsítő. Mi kell ebben a nagy melegben?
A klasszikus kávé-amaretto változatot itt a citromos-limoncellos szirup váltja le. És higgyétek el, nem lesz a süti hátrányára!
Hozzávalók a krémhez :
A sziruphoz:
babapiskóta -kb. 20 db
Készítsünk citromos szirupot. Ehhez forraljuk fel a vizet a cukorral, majd facsarjuk bele a citrom felét és öntsük hozzá a limoncellót. Tegyük félre hűlni.
Verjük fel kemény habbá a tejszínt a a habfixálóval, majd a mascarponét keverjük össze a porcukorral. Dolgozzuk össze a két krémet és adjuk hozza a citrom kifacsart levét és a limoncellót.
Folpackkal béleljünk ki egy hosszúkás formát, kenjünk az aljára krém felét (ez lesz majd legfelül), erre helyezzük rá a citromos szirupban megmártogatott babapiskótákat. Kenjük meg a maradék krémmel végül helyezzünk rá újabb réteg szirupba mártott piskótát.
Hűtsük be 4-5 órára, még jobb, ja egy egész éjszakára.