Citromos tiramisu

2014 július 14. | Szerző: |

Ez a süti mindig a napsütötte Itáliát idézi fel, szinte ott sétálok a citromfák árnyékában, a sziklás domboldalra épített házak között, és kikanyarodva a szűk utcákból előttem elterül az azúrkék tenger. Már csak egy csobbanás…Citrom, limoncello, mascarpone. Ez a mámor!

Citromos Tiramisu

Citromos tiramisu

A tiramisu számomra az egyszerűség dicsérete. Krémes, édes, könnyed, gyors és hűsítő. Mi  kell ebben a nagy melegben?

A klasszikus kávé-amaretto változatot itt a citromos-limoncellos szirup váltja le. És higgyétek el, nem lesz a süti hátrányára!

Citromos tiramisu

 

CitromosTiramisu1

Hozzávalók a krémhez :

  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 kiskanál habfixáló
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 0,5 kisebb citrom leve
  • 2 evőkanál limoncello

A sziruphoz:

  • 2 dl víz
  • 4 dkg kristálycukor
  • 0,5 citrom leve
  • 0,7 dl limoncello

babapiskóta -kb. 20 db

Készítsünk citromos szirupot. Ehhez forraljuk fel a vizet a cukorral, majd facsarjuk bele a citrom felét és öntsük hozzá a limoncellót. Tegyük félre hűlni.

Verjük fel kemény habbá a tejszínt a a habfixálóval, majd a mascarponét keverjük össze a porcukorral. Dolgozzuk össze a két krémet és adjuk hozza a citrom kifacsart levét és a limoncellót.

Folpackkal béleljünk ki egy hosszúkás formát, kenjünk az aljára krém felét  (ez lesz majd legfelül), erre helyezzük rá a citromos szirupban megmártogatott babapiskótákat.  Kenjük meg a maradék krémmel végül helyezzünk rá újabb réteg szirupba mártott piskótát.

Hűtsük be 4-5 órára, még jobb, ja egy egész éjszakára.

CitromosTiramisu2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!