Ilyen egyszerű lecsót készíteni!

2014 július 2. | Szerző: |

Beindult a lecsó-szezon! Nálunk vitathatatlanul.

Tojással, rizzsel,  kolbásszal vagy virslivel, a világ legegyszerűbb étele. Elrontani nehezebb, mint jót főzni belőle!

Lecso

  1. A tennivaló csupán annyi, hogy felvágjuk a paprikát (karikára mondjuk), a paradicsomot és egy fej vöröshagymát.
  2. A hagymát kevés olajon megpároljuk utána hozzáadjuk egy serpenyőbe a zöldségeket és addig főzzük míg a paprika, paradicsom szaftot ereszt és összerottyan. Ha szükséges önthetünk alá fél-egy deci vizet, fűszerezzük kevés sóval.
  3. Félidő tájt mehet bele felkarikázott kolbász is. Attól csak még jobb lesz a zamata.

Az én arányaim 2 fő részére:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma,
  • 0,5 kg paprika,
  • 0,5 kg paradicsom,
  • 2- evőkanál olaj,
  • vagy zsír

Tojással, rizssel, vagy roston sült hús mellé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!