Ilyen egyszerű lecsót készíteni!
2014 július 2. | Szerző: marmalade |
Beindult a lecsó-szezon! Nálunk vitathatatlanul.
Tojással, rizzsel, kolbásszal vagy virslivel, a világ legegyszerűbb étele. Elrontani nehezebb, mint jót főzni belőle!
- A tennivaló csupán annyi, hogy felvágjuk a paprikát (karikára mondjuk), a paradicsomot és egy fej vöröshagymát.
- A hagymát kevés olajon megpároljuk utána hozzáadjuk egy serpenyőbe a zöldségeket és addig főzzük míg a paprika, paradicsom szaftot ereszt és összerottyan. Ha szükséges önthetünk alá fél-egy deci vizet, fűszerezzük kevés sóval.
- Félidő tájt mehet bele felkarikázott kolbász is. Attól csak még jobb lesz a zamata.
Az én arányaim 2 fő részére:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma,
- 0,5 kg paprika,
- 0,5 kg paradicsom,
- 2- evőkanál olaj,
- vagy zsír
Tojással, rizssel, vagy roston sült hús mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: