10 perces málnás-csokis tortácska (sütés nélkül, kezdőknek is)

A sütés nélküli krémsajtos cuccok kedvelt nyári édességek a családban. Könnyű, gyors az elkészítésük, mutatósak, tehát vendégségben is villoghatunk velük és isteni finom, ahogy a gyümölcsös réteg találkozik a csokis alappal és a natúr krémmel.

 

Málnás-csokis tortácska

Ehhez a sütihez zabfalatokat használtam, mit mondjak, sokkal jobb vele, mint a natúr háztartási keksszel. Aprítóba dobtam és mire 10-et számoltam, már szépen le is darálta. A krémsajt most mascarpone volt, amit cukrászhabbal lazítottam fel. Ettől nem kell megijedni, nem ritkaság, a legtöbb  közértben megtalálható a tejszínhabos polcnál. Néha úgy, hogy cukrozott habkrém alap, vagy  Creme Patisserie, ez most Meggle. Nagyon jó az állaga az ilyen sütés nélküli habos-krémes édességekhez.  Talán habfixáló sem kellene bele, de ezt én már csak megszokásból is teszek.

 

Málnás – csokis tortácska

(sütés nélkül)

 

Málnás, csokis tortáscska, kezdőknek is

Hozzávalók 6 db-hoz:

 

A krémhez:

 

Muffin sütőforma, papírkosarak

A muffinformát béleljük ki papírkosarakkal. A kekszdarát keverjük össze a kakaóporral és olvasztott vajjal és egyenletesen nyomkodjuk bele a muffinforma aljába. Ehhez egy üvegpohár alja jó szolgálatot tehet. Tegyük be a hűtőbe dermedni.

A málnát  forrázzuk le néhány kanál forró vízzel és turmixszoljuk össze, majd teaszűrőn passzírozzuk át. Az étcsokit gőz fölött, vagy mikróba olvasszuk meg.

A cukrászhabot verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót is. Keverjük bele a krémsajtot és édesítsük ízlés szerint 2-4 evőkanál porcukorral. A krém egyharmadát dolgozzuk össze a málnapürével és kenjük a kekszes alapra. A krém másik felét (a nagyobb részét) keverjük össze a felolvasztott étcsokival és kenjük a málnás krém tetejére. Díszítsük málnával. Néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

Ha van kedvetek, keressetek a Facebokon is….

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »