5 perces csokis jégkrém (laktózmentes, vegán)

Nincs kellemesebb dolog, mint ebben a nagy melegben kinyitni a hűtőt és kivenni a saját készítésű fagyinkat.  A klasszikus  fagyinál az  előkészítő folyamat kissé hosszadalmas: az alapot meg kell főzni, tojással, cukorral bekeverni, hűteni, és  persze a fagyigép tartályát is jó előre behűteni…Mivel sokszor hirtelen felindulásból cselekszem,  nincsenek óráim a várakozásra (pláne türelmetlen gyerekekkel a háttérben), ennél a receptnél nem is kell, csak legyen egy turmixgép. Ráadásul elkészítése rövidebb ideig tart, mint ez a bevezető!

Csokis jégkrém (vegán)

Persze a dermedési időt azért bele kell kalkulálni, az 2-3 óra.

Nincs benne tojás, sem tejtermék, van viszont egy érdekes hozzávaló, a tofu. Nem gondoltam volna, hogy fagyiba ilyen jól működik, de a turmixgép csodálatosan lágy krémmé pépesíti. Lágy fajtát vásároltam belőle a Perc utcai ínyencboltba, silken, soft felirattal, a sima boltit még nem próbáltam sütibe tenni.  Ez a 6-os műanyag jégrémforma, ma már rengeteg helyen elérhető, 550 ft-t vettem nemrég egy kis boltban, de a mini joghurtos pohárka is ugyanolyan jó szolgálatot tesz, ha műanyag kanalat, vagy fapálcikát szúrunk a közepébe.

 

Csokis jégkrém (vegán)

Hozzávalók:

150 g étcsokoládé, 3-4 evőkanál méz, 300 g lágy (silken, soft) tofu

Forraljunk fel 2 evőkanál vizet, tördeljük bele az étcsokit és addig keverjük, amíg felolvad. Édesítsük mézzel.

Kanalazzuk a turmix-gépbe a tofut és adjuk hozzá a felolvasztott csokit. Turmixoljuk össze. (kb. 20 másodperc). Töltsük a formába és fagyasszuk le.

Két- három óra múlva fogyasztható.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »