Akácvirág szörp

Ehető virágból különleges szörp. Megkezdődött a kamratöltögető szezon!

Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait…eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején – mindenféle veszélyérzet nélkül – lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nővérem kertjéből egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.

Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefőzni.

Hozzávalók:

15-20 akácvirág ág

2 liter víz

1,5 kg cukor

1 citrom karikára vágva

Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.

Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.

Másnap gézen szűrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.

Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »