Ehető virágból különleges szörp. Megkezdődött a kamratöltögető szezon!
Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait…eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején – mindenféle veszélyérzet nélkül – lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nővérem kertjéből egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.
Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefőzni.
Hozzávalók:
15-20 akácvirág ág
2 liter víz
1,5 kg cukor
1 citrom karikára vágva
Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.
Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.
Másnap gézen szűrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.
Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.