Akácvirág szörp

2014 május 12. | Szerző: |

Ehető virágból különleges szörp. Megkezdődött a kamratöltögető szezon!

Imádom az akácvirág illatát és imádom a szirmait…eszegetni. Gyerekkoromban a játszóterünkön volt egy hatalmas akácfa, amit virágzása idején – mindenféle veszélyérzet nélkül – lelkesen megmásztuk és eszegettük róla az édeskés szirmokat. Most csak karnyújtásig jutottam és nővérem kertjéből egy vödörnyi akácvirág birtokosa lettem.

Akác1

Az eljárás a bodzaszörphöz hasonlatos, áztatás egy napig, citrom, és cukorral összefőzni.

Akác2

Hozzávalók:

15-20 akácvirág ág

2 liter víz

1,5 kg cukor

1 citrom karikára vágva

Tegyük a virágokat egy lábasba és öntsük fel vízzel.

Karikázzuk bele a megmosott citromot és letakarva pihentessük 24 órán át.

Másnap gézen szűrjük át, adjuk hozzá a cukrot és forraljuk fel.

Melegen töltsük sterilizált üvegekbe és száraz dunsztban tartósítsuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!