Valamiért a klasszikus hummusz nem vált kedvencemmé, hiányoltam belőle a pikáns ízeket. Most viszont feltunningoltam egy kis maradék aszalt paradicsommal, kapribogyóval és isteni tunkolós fogás lett belőle.
A csicseriborsókrém alapja maga a csicseriborsó (a legjobb, ha konzerv, mert nem kell órákon át főzni), olíva olaj, tahini (szezémkrém) és citromlé. Kerül még bele némi fokhagyma és fűszerek. Ez lehet római kömény, koriander, pirospaprika…stb. Én most ezeket a fűszereket mellőztem és aszalt paradicsommal, kapribogyóval gazdagítottam.
Hozzávalók:
Öntsük le a levet a csicseriborsóról és az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk össze.
Az olaj mennyisége ízlés szerint változhat. Ennyi azért kell bele, hogy ne legyen száraz, de egy-két löttyintésnyit lehet még hozzáadni.