Spórolós vacsora: póréhagymával töltött burgonya
2014 április 9. | Szerző: marmalade |
Az egyszerű ételeknek van egyfajta bája. A burgonya önmagában elég szürke étel, mégis néhány hozzávalóval isteni fogást lehet belőle komponálni. Most póréhagyma és kevés krémsajt jutott bele. Isteni húsmentes fogás lett. És most nem mellékesen húsmentes. Körete pedig sör és saláta volt!
Sült burgonya póréhagymával töltve
Hozzávalók 2 személyre:
2 db nagyobb burgonya, 1 póréhagyma, 1 kanál vaj, petrezselyem, oregánó, 1 tojás, 2 evőkanál krémsajt
A burgonyát mossuk meg és héjastul süssük puhára a sütőben. Közben karikázzuk fel a póréhagymát és pároljuk meg kevés vajon. A megsült burgonyákat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk egy tálba a belsejét. Keverjük hozzá a párolt póréhagymát, fűszerezzük oregánóval, petrezselyemmel, csipetnyi sóval. Adjuk hozzá a krémsajtot és a tojást is. Töltsük meg a kikapart burgonyát ezzel a masszával és tegyük vissza a sütőbe még 10 – 15 percre.
Fogyasztható önmagában salátával, vagy húsos étel köreteként.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: