Nosztalgiázzunk: kókuszos amerikai fánk

2014 február 17. | Szerző: |

Emlékeztek arra a bizonyos amerikai kávézós süti boltra, a Dunkin’ Donats-ra? Valamikor a 90-es években itt is megtalálhatóak voltak egy rövid ideig, s én a kivonulásukat bizony, ezek miatt a fánkok miatt alaposan elsirattam. Kakaós, kókuszos, és pont olyan, amilyennek emlékeimben él.

Imádta mindenki!

Kókuszos amerikai fánk

Tavaly elrohant mellettem a fánkszezon, idén viszont aznlc-nek köszönhetően nekiálltam sütögetni, kísérletezni a régi kedvencek recepteket is előtúrva. Voltak húzósabb napok, amikor fánk, fánkot követett és olykor luftot rúg az ember (főleg az ízélmények után kutatva), de ha nem jó a süti, akkor a recept is repül. Ha nincs amerikai fánksütőd, semmi gond, mini kuglóf formában készítettem én is, de minimális mennyiségű tésztával. Egy nagy kanálnyi elég belőle, így kisülve, pont úgy néz ki, mintha kerek, fánksütőben készült volna. Tojás nem kell bele egyáltalán, nem elírás.És 12-14 perc sütés elég neki.

Kókuszos amerikai fánk

Kókuszfánk 1

Hozzávalók (kb. 20 darab):

• 17,5 dkg liszt
• 8 dkg cukor
• 4 evőkanál keserű kakaópor
• 1 evőkanál kókuszreszelék
• 60 ml olaj
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 2 evőkanál fehér borecet
• 1,5 dl langyos víz

A mázhoz:
• 15 dkg porcukor
• 3-4 evőkanál langyos tej
• kb. 15 dkg kókuszreszelék
• mini amerikai fánksütőforma, vagy minikuglófforma

Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet a kakaóporral, a kókuszreszelékkel és a cukorral. A szódabikarbónát keverjük el kétkanálnyi fehér borecettel, és amikor már nem bugyborékol, akkor öntsük a liszthez. Fakanállal dolgozzuk össze. Mehet a masszához egy kevés olaj és a víz is.

Kenjük ki olajjal a minikuglófformákat és csak egy ujjnyi magasságban töltsük bele a tésztát. Ez nagyjából egy evőkanálnyi. Nem kell sok belőle, mert nem kuglófokat készítünk. 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsülnek. Hagyjuk a formában kihűlni. A porcukrot keverjük össze a langyos tejjel és mártsuk bele a fánkokat, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!