Különlegeset egyszerűen: nagyon csokis kuglóf, fahéjas mázzal
2014 február 3. | Szerző: marmalade |
Sütöm, sütöm, kuglófom! Méghozzá olyat, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod!
Kakaóval, kávéval, étcsokival, fahéjjal.
No comment. Csak recept.
Mert amúgy böjt van. Elmélkedés. Nem, még nem a hivatalos. Csak érik a változás…
Kakaós, kávés kuglóf, fahéjas csokimázzal
Hozzávalók:
- 250 g puha vaj
- 2 tojás
- 300 g cukor
- 250 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 50 g kakaópor
- 150 g joghurt
- 120 ml főzött kávé
Máz:
- 100 g étcsoki
- 50 g vaj
- 1 kiskanál fahéj
Dolgozzuk össze a puha vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Adjuk hozzá a joghurtot és a kávét.Forgassuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Öntsük a masszát egy kivajazott kuglófformába és 170 fokos sütőbe süssük kb. 40 percig. Végezzünk tűpróbát.
A mázhoz az étcsokit és a vajat olvasszuk össze. Adjuk hozzá a fahéjat és öntsük a kuglófra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: