Energiát adó reggeli: csokis zabkása

2014 január 27. | Szerző: |

Milyen az ideális reggeli? A dolgozó ember praktikusságát nézve legyen gyorsan elkészíthető, laktató, energiafokozó. A tudatos szülő igényeit figyelembe véve csökkentse az iskolai stresszhatást, legyenek benne vitaminok és ásványi anyagok. Állítólag a gabona pelyheket reggeliző iskolások jobban teljesítenek, kreatívabbak, nagyobb a munkakedvük. (Ez az állítás nálunk még tesztelés alatt). És nem utolsó szempontként, de fogyjon is el! A zabkása ennek mind megfelel, ráadásul remekül variálható!

 

CsokisReggeli 2

Hétköznap a kényelmes, ráérős reggelikre (mint a francia galette) sajnos nincs idő, ugyanakkor  a közös,  asztalhoz ülős együtt reggelizésre igénye van a kis elsősömnek. Míg rotyog a kávé,  felforr a kásához a víz, ázik a zabpehely. Innen pedig felgyorsulnak az események és 2-3 perc múlva kész is fincsi kása.

Csokis zabkása

Hozzávalók 2 adagra:

  • 3/4 pohár zabpehely
  • 2,5 dl víz
  • 2  evőkanál barna cukor, vagy agave szirup
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1 kanál csokicsepp

Extrák:

  • fél banán felkarikázva
  • 1 kanál barna köles liszt
  • 1 kanál őrölt lenmag

CsokisReggeli 1

A zabpelyhet áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. Egy lábosba forraljuk fel a cukrot a vízzel.

Csavarjuk ki a beáztatott zabpelyhet  és keverjük a felforrt vízhez. Adjuk hozzá a kakaóport és hagyjuk besűrűsödni. Tálaláskor szórjuk meg fahéjjal és csokicseppekkel. Kínáljunk mellé valamilyen gyümölcsöt. Nálunk most banán került mellé. (de már alig várom a piros idény gyümölcsöket!)

Tipp:

Extrának  – hogy a hatását felturbózzam – szoktam különböző őrölt gabona pelyheket, korpákat is belekeverni, ez úttal egy-egy mokkás kanál lenmag és barna köles liszt is belekeveredett. Ezt tálalás előtt adtam a péphez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!