Dobd össze gyorsan: bolognai spagetti

2014 január 20. | Szerző: |

Bár tudom, hogy a klasszikus bolognai szószt órákon át illene főzni, az idő nekem is drága, és ez az alig 30 perces spagetti is isteni finom!

Egyszerű, gyors és olcsó

Bolognai spagetti

 

A bolognai nálunk meglehetősen kapós étel, mindenki, kivétel nélkül megeszi – még a válogatósabb gyerekem is, pedig ritkán készül ugyan úgy. Szeretjük hús nélkül is. Van, hogy kerül bele répa, zeller (és/vagy) reszelve , paradicsomszósz, (és/vagy) hámozott paradicsom konzerv, esetleg bor. Fűszer is változhat, most egy Nők Lapja Konyhával érkezett Toscana fűszerkeverék került bele, illetve még oregáno, extrának.

Olcsó ebéd

Az alábbi mennyiség 2 jó étvágyú felnőttnek és 2 gyereknek készült, ráadásul olcsó verzióban.  Nálunk darált hús mindig van a mélyhűtőben. Egyszerre általában nagyobb mennyiséget veszek belőle és azt szétosztom 25 -30 dekánként.

Spagetti is van mindig. És mostanában  – mivel kapós hozzávaló lett idehaza – hámozott egész, vagy darabolt paradicsom konzerv, ebből néha egész jó minőségű olaszt is lehet már 200 Ft alatt kapni.

Ha kiszámolom a legfőbb hozzávalókat kb. 700 – 800 Ft-ra jön ki.

Gyors bolognai spagetti

 

Hozzávalók:

  • 2 kanál olaj
  • 1 fej vörös hagyma
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (400 g)
  • 2-3 kanál sűrített paradicsom szósz (üveges)
  • kb. 2 dl víz
  • 2 kiskanál Toscana fűszerkeverék (helyette kakukkfű, rozmaring, lestyán is mehet bele és még több oregáno)
  • 1 kiskanál oregánó
  • só, bors
  • 250 g spagetti

 

Az olajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Pirítsuk fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a konzerv paradicsomot,  a paradicsom pürét és a konzervdobozzal mérve fél doboz vizet. Főzzük rottyanásig, fűsszerezzük (oregáno, fűszerkeverék).

Alacsony hőfokon, gyakran kevergetve főzzük sűrűre. (kb 15 perc) a szószt

A spagettit másfél-két liter forró vízben főzzük puhára (vagy “félkeményre”). Tálaláskor szórjunk rá reszelt sajtot.

 

Ha van kedvetek, nézzetek be hozzám a Facebookra is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!