Korhely lencseleves
2013 december 31. | Szerző: marmalade |
A pezsgőzés, éjszakázás után, de jó is lesz ez a leves holnap délben!
Korhely lencseleves
Hozzávalók:
5 dkg húsos füstölt szalonna
5 dkg csípősebb kolbász
15 dkg lencse
1 szál sárgarépa
20 dkg savanyú káposzta és a leve (1 dl)
2 babérlevél
pár szem köménymag
kevés borsikafű
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál őrölt pirospaprika
2 pár virsli
1-2evőkanál tejföl
A füstölt szalonnát vágjuk apró kockákra és egy lábosban olvasszuk ki a zsírját.
Adjuk hozzá a fűszereket, a babérlevelet, a köményt, a borsikafüvet, majd az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Keverjük át, majd tegyük bele az átmosott lencsét. Öntsük fel 7-8 dl vízzel. Dobjuk bele a feldarabolt kolbászt és forraljuk fel, majd lefedve, kis lángon főzzük puhára. Készítsünk fokhagymás, paprikás rántást. Ehhez kevés olajon pirítsuk zsemleszínűre a lisztet, adjunk hozzá zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Öntsünk rá egy keveset a lencse levéből és keverjük csomómentesre, majd sűrítsük be vele a levest. Ha még szükséges savanyítani, ízesítsük kevés savanyú káposztalével és főzzük bele a kisebb darabokra vágott virslit. Tálaláskor cseppenthetünk rá kevés tejfölt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: