Korhely lencseleves

2013 december 31. | Szerző: |

A pezsgőzés, éjszakázás után, de jó is lesz ez a leves holnap délben!

 

Korhelylencse5

Korhely lencseleves

Hozzávalók:

5 dkg húsos füstölt szalonna

5 dkg csípősebb kolbász

15 dkg lencse

1 szál sárgarépa

20 dkg savanyú káposzta és a leve (1 dl)

2 babérlevél

pár szem köménymag

kevés borsikafű

2 evőkanál liszt

2 gerezd fokhagyma

1 kiskanál őrölt pirospaprika

2 pár virsli

1-2evőkanál tejföl

 

A füstölt szalonnát vágjuk apró kockákra és egy lábosban olvasszuk ki a zsírját.

Adjuk hozzá a fűszereket, a babérlevelet, a köményt, a borsikafüvet, majd az apróra vágott és lecsöpögtetett savanyú káposztát. Keverjük át, majd tegyük bele az átmosott lencsét. Öntsük fel 7-8 dl vízzel. Dobjuk bele a feldarabolt kolbászt és forraljuk fel, majd lefedve, kis lángon főzzük puhára. Készítsünk fokhagymás, paprikás rántást. Ehhez kevés olajon pirítsuk zsemleszínűre a lisztet, adjunk hozzá zúzott fokhagymát és a pirospaprikát.  Öntsünk rá egy keveset a lencse levéből és keverjük csomómentesre, majd sűrítsük be vele a levest.  Ha még szükséges savanyítani, ízesítsük kevés savanyú káposztalével és főzzük bele a kisebb darabokra vágott virslit. Tálaláskor cseppenthetünk rá kevés tejfölt.

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!