Frankfurti leves, sült zöldséggel

2013 december 10. | Szerző: |

 

02Frankfurtileves

Leves.

Igen, megszakítva a kekszgyártás folyamatát, a nagytakarítás, az ünnepi menütervezés, karácsonyi bevásárlás közepette jól esik kanalazni ebből a melengető levesből. Mi amúgy eléggé levesesek vagyunk, és a frankfurti az egyik kedvencem. Ez a recept, most amolyan ráérős, sütögetős verzió, nem a klasszikus bedobálós fajta. Sült zöldséggel készül, mostanában ugyanis nagyon rácuppantam és nem bánom, ha várni kell  fél órákat, míg süldögél.

A frankfurti nagyon jó a kevés maradék zöldségfélék feldolgozására is. Most volt itthon egy kis félre tett főtt bab, ami még belekerült. A ideológia is meg van hozzá: remek fehérje pótló forrás. Épphogy csak diszkrét benne, nem tolódik el az íze a bableves felé!

Frankfurti leves

Hozzávalók:

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 burgonya

3-4 gerezd fokhagyma

kisebb fej kelkáposzta

fél bögre fehér főtt bab

kakukkfű, majoranna

kömény

1,5 dl tejföl

1 kanál liszt

1 kanál pirospaprika

néhány pár frankfurti virsli

Egy sütőlemezre tegyünk sütőpapírt és fektessük rá a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát (héjastul). Szórjuk meg kakukkfűvel, majorannával, locsoljunk rá kevés olajat és tegyük a forró sütőbe  30-40 percre.

Szeleteljük fel a kelkáposztát ujjnyi vastag darabokra.  Öntsük fel vízzel (kb 1 liter vízzel). Adjuk hozzá a megsült zöldséget, a főtt babot, fűszerezzük őrölt köménnyel, csipetnyi majorannával. Mikorra megpuhultak adjuk hozzá a felkarikázott virsliket. A tejfölből, a lisztből és a pirospaprikából, valamint 1-2 kanálnyi  levesléből készítsünk habarást. Forraljunk még egyet  még rajta, majd tálaljuk.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!