Frankfurti leves, sült zöldséggel
2013 december 10. | Szerző: marmalade |
Leves.
Igen, megszakítva a kekszgyártás folyamatát, a nagytakarítás, az ünnepi menütervezés, karácsonyi bevásárlás közepette jól esik kanalazni ebből a melengető levesből. Mi amúgy eléggé levesesek vagyunk, és a frankfurti az egyik kedvencem. Ez a recept, most amolyan ráérős, sütögetős verzió, nem a klasszikus bedobálós fajta. Sült zöldséggel készül, mostanában ugyanis nagyon rácuppantam és nem bánom, ha várni kell fél órákat, míg süldögél.
A frankfurti nagyon jó a kevés maradék zöldségfélék feldolgozására is. Most volt itthon egy kis félre tett főtt bab, ami még belekerült. A ideológia is meg van hozzá: remek fehérje pótló forrás. Épphogy csak diszkrét benne, nem tolódik el az íze a bableves felé!
Frankfurti leves
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 burgonya
3-4 gerezd fokhagyma
kisebb fej kelkáposzta
fél bögre fehér főtt bab
kakukkfű, majoranna
kömény
1,5 dl tejföl
1 kanál liszt
1 kanál pirospaprika
néhány pár frankfurti virsli
Egy sütőlemezre tegyünk sütőpapírt és fektessük rá a feldarabolt zöldségeket és a fokhagymát (héjastul). Szórjuk meg kakukkfűvel, majorannával, locsoljunk rá kevés olajat és tegyük a forró sütőbe 30-40 percre.
Szeleteljük fel a kelkáposztát ujjnyi vastag darabokra. Öntsük fel vízzel (kb 1 liter vízzel). Adjuk hozzá a megsült zöldséget, a főtt babot, fűszerezzük őrölt köménnyel, csipetnyi majorannával. Mikorra megpuhultak adjuk hozzá a felkarikázott virsliket. A tejfölből, a lisztből és a pirospaprikából, valamint 1-2 kanálnyi levesléből készítsünk habarást. Forraljunk még egyet még rajta, majd tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: