Oreo keksz, házilag
2013 november 24. | Szerző: marmalade |
Az adventi időszak közeledtével beköszöntött hozzánk a kekszes időszak. Lelkesen gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, ragasztjuk lekvárral stb, a sok kicsi apró süteményt, hogy a kekszes fémdobozok megteljenek és folyamatosan tele legyenek. (A királyi többes pedig azért mert sulissá cseperedő lányom is besegít, igaz ilyenkor a nyers alaptészta is csipegetés áldozata lesz.). Ez a kakaós keksz nagyon finom lett, könnyedén összedobható a tésztája, bár a vajas, tejes krém miatt hűtőbe érdemes tárolni.
Oreo keksz
Hozzávalók:
20 dkg finom liszt, 8 dkg keserű kakaópor, fél kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 10 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 1 tojás
A krémhez: 10 dkg puha vaj, 6-8 evőkanál porcukor (lehet még több is, ízlés szerint) 2-3 evőkanál felforralt és már kihűlt tejszín
A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert liszttel.
Tegyük a hűtőbe egy fél órára (legalább) ezt a masszát, majd porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki, és valamilyen kerek formával szaggassuk ki. Előmelegített sütőbe süssük 7 percig. Tovább ne, mert kemény lesz.
A krémhez keverjük össze a puha vajat a porcukorral, lazítsuk egy-két kanál tejszínnel. Tegyük hűtőbe dermedni.
Ezzel a krémmel ragasszunk össze két kakaós korongot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: