Oreo keksz, házilag

2013 november 24. | Szerző: |

 

Oreokeksz 1

Az adventi időszak közeledtével beköszöntött hozzánk a kekszes időszak. Lelkesen gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, ragasztjuk lekvárral stb, a sok kicsi apró süteményt, hogy a kekszes fémdobozok megteljenek és folyamatosan tele legyenek. (A királyi többes pedig azért mert sulissá cseperedő lányom is besegít, igaz ilyenkor a nyers alaptészta is csipegetés áldozata lesz.). Ez a kakaós keksz nagyon finom lett, könnyedén összedobható  a tésztája,  bár a vajas, tejes krém miatt hűtőbe érdemes tárolni.

 

Oreo keksz

 

Oreokeksz 2

Hozzávalók:

20 dkg finom liszt, 8 dkg keserű kakaópor, fél kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 10 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 1 tojás

A krémhez: 10 dkg puha vaj, 6-8 evőkanál porcukor (lehet még több is, ízlés szerint) 2-3 evőkanál felforralt és már kihűlt tejszín

A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást. Forgassuk össze a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert liszttel.

Tegyük a hűtőbe egy fél órára (legalább) ezt a masszát, majd porcukorral megszórt munkalapon nyújtsuk ki, és valamilyen kerek formával szaggassuk ki. Előmelegített sütőbe süssük 7 percig. Tovább ne, mert kemény lesz.

A krémhez keverjük össze a puha vajat a porcukorral, lazítsuk egy-két kanál tejszínnel. Tegyük hűtőbe dermedni.

Oreokeksz 3

Ezzel a krémmel ragasszunk össze két kakaós korongot.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!