Barátkozom az amaránttal: amarántos csokipuding

2013 november 21. | Szerző: |

2AmarantosPuding

Barátkozom az amaránttal.  És próbálom a családomat is hozzászoktatni, leginkább persze rejtett formában. Ideje volt hát túl lépni a levesbetét és a reggeli édes kása állapotán, ezért külön örültem, az nlc felkérésének, mert agyalhattam, hogy mibe is teszem majd bele…és látni, hogy a sor korántsem áll meg 3 receptnél.

Ezt a pudingot talán kezdő amarántosoknak ajánlanám, a csoki és a fahéj nagyon jól illik hozzá és kicsit rejtve van benne az amaránt karakteres íze. Mert azért tagadhatatlan, hogy van egy kissé fanyarabb, talán a dióra emlékeztető “mellék” íze, amit nem mindenkinek könnyű megszokni.

Ez most a hedonista változat habtejszínnel, porcukorral, de nyugodtan lecserélhető a tejszín kókusztejre, mandulatejre, a cukor pedig mézre, kókuszcukorra, agave szirupra!

 

Amarántos csokipuding

 

3AmarantosPuding

Hozzávalók 2-3 főre:

2/3 bögre pattogtatott amaránt (kb 150 ml), ugyanannyi víz, 250 ml habtejszín, 100 g étcsokoládé, 1-2 evőkanál porcukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 tojás sárgája, 1 kiskanál étkezési keményítő.

Az amarántot öntsük fel a vízzel (1,5 deci) és főzzük addig, míg a víz nagy része elpárolog belőle, és kásaszerűen besűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a habtejszínt, majd amikor már langyosodik akkor a darabokra tördelt étcsokit, cukrot és fahéjat. Forraljuk fel és sűrítsük egy tojás sárgájával és az étkezési keményítővel. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, töltsük tálkákba és tegyük hűtőszekrénybe.

 

1Amarantospuding

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!