Lidérc-keksz Halloween-ra, kakaóval, fahéjjal
2013 október 30. | Szerző: marmalade |
Halloween közeledtével talán kissé bizarabb formát is ölthetnek a kekszek. Ez eredetileg csontváznak indult, viszont a csontok cukormázas pingálásához már túlságosan fáradt voltam és a bolti tubusos dekormáz sem adta meg magát (beszáradt), úgyhogy maradt ez a töményen csokis verzió, így pőrén. Igaz, így nem lett annyira látványos, de nagyon finom. Főleg, ha sötét holland kakaóporral készíti az ember.
Fahéjas, kakaós keksz
- 120 g puha vaj
- 150 barna cukor
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- 4-5 evőkanál holland kakaópor
- 2-3 kiskanál fahéj
- Csipetnyi só
Krémesre keverjük a puha vajat a cukorral és a tojással.
Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat, kakaóport, csipetnyi sót és a masszát néhány órára tegyük a hűtőbe.
Kinyújtjuk és kiszaggatjuk sütiformával. Sütőpapírral lefedett sütőlemezre téve süssük. 9 perc elég lesz hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: