Lidérc-keksz Halloween-ra, kakaóval, fahéjjal

2013 október 30. | Szerző: |

 

átdolgKeksz

Halloween közeledtével talán kissé bizarabb formát is ölthetnek a kekszek. Ez eredetileg csontváznak indult, viszont a csontok cukormázas pingálásához már túlságosan fáradt voltam és a bolti tubusos dekormáz sem adta meg magát (beszáradt), úgyhogy maradt ez a töményen csokis verzió, így pőrén. Igaz, így nem lett annyira látványos, de nagyon finom. Főleg, ha sötét holland kakaóporral készíti az ember.

 

Fahéjas, kakaós keksz

  • 120 g puha vaj
  • 150 barna cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 4-5 evőkanál holland kakaópor
  • 2-3 kiskanál fahéj
  • Csipetnyi só

Krémesre keverjük a puha vajat a cukorral és a tojással.

Adjuk hozzá a lisztet, a fahéjat, kakaóport, csipetnyi sót és a masszát néhány órára tegyük a hűtőbe.

Kinyújtjuk és kiszaggatjuk sütiformával.  Sütőpapírral lefedett sütőlemezre téve süssük. 9 perc elég lesz hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!