Csokikrémmel töltött müzliszelet

 

Az igazat megvalva, nem vagyok az a müzliszeletes-típús és sosem gondoltam arra, hogy itt a blogban közreadok majd valaha is egy müzliszelet receptet, de hát változik a világ…És mivel jól passzol a gyerek uzsicsomagjába, – amibe eddig rendszeresen került bóti müzliszelet – készült hát belőle házi verzió,  amelyet a csokikrém töltelék számomra is elfogadhatóvá tett.

Mostanában vettem fel azt a szokást, hogy valamilyen “egészsségesebb” gabonalisztet is belecsempészek a sütemények tésztájába, ebbe is került fél bögre hajdinaliszt, de simán lecserélhető zablisztre, rizslisztre, sőt sima finom lisztre is, kinek melyik áll közelebb az ízlésvilágához!

Csokikrémmel töltött müzliszelet

Hozzávalók:

1 bögre (2,5 decis) zabpehely és zabkorpa vegyesen, 1 bögre lisztkeverék(hajdina liszt, fehér tönköly liszt), 4 evőkanál kókuszreszelék, 1 kiskanál szódabikarbóna, 100 g puha teavaj, 1 bögre barna nádcukor, 1 tojás

A töltelékhez: 1 tubus sűrített tej, 100 g étcsokoládé, 1 evőkanál vaj

  1. A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  2. A puha vajat keverjük krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást.
  3. Több részletben adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat. Tegyük a masszát a hűtőbe, amíg a csokikrém elkészül és lehűl.
  4.  A krémhez melegítsük fel a sűrített tejet, olvasszuk meg benne az étcsokoládét és dobjuk bele a vajat. Tegyük félre hűlni.
  5. Egy kisebb brownie (kb. 20 x 20 cm) formát béleljünk ki sütőpapírral, nyomkodjuk az aljára a tészta felét. Öntsük rá a csokikrémet, majd fedjük be a megmaradt tésztával. Előmelegített sütőbe kb. 30-35 percig süssük. Szeletelés előtt hagyjuk jól kihűlni.
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »