Kerülgetem egy ideje az amerikai káposztasalátát, és most tadám, elérkezett az ideje…legalább is a mi asztalunkon, ugyanis amerikában és az itthoni amerikai gyorséttermekben meglehetősen népszerű eledel, bár míg odaát szinte automatikusan adják az ételekhez, itthon elég drága és kis adag. Számos és számtalan változatban létezik, alapját a lereszet káposzta és sárgarépa adja, majonézes joghurtos öntettel lelocsolva.
Az én verzióm a vitamin és energiapótlás reményében készült savanyúkáposztából, almával, diákcsemegével.
Hozzávalók:
2 bögre savanyú káposzta, 100 g lereszt sárgarépa (zacskós) , 1 édesebb alma, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szójaszósz,
egy maroknyi diákcsemege (többféle dió, többféle mazsola, mandula)
Az öntethez: 3 evőkanál joghurt, 2 evőkanál majonéz,1 mokkáskanál mustár
Szórjuk meg a diákcsemegével.