Őszi coleslaw saláta

2013 október 1. | Szerző: |

Káposzta, sárgarépa, alma, diákcsemege...

Káposzta, sárgarépa, alma, diákcsemege…

 

Kerülgetem egy ideje az amerikai káposztasalátát, és most tadám, elérkezett az ideje…legalább is a mi asztalunkon, ugyanis amerikában és az itthoni amerikai gyorséttermekben meglehetősen népszerű eledel, bár míg odaát szinte automatikusan adják az ételekhez, itthon elég drága és kis adag. Számos és számtalan változatban létezik, alapját a lereszet káposzta és sárgarépa adja,  majonézes joghurtos öntettel lelocsolva.

Az én verzióm a vitamin és energiapótlás reményében készült savanyúkáposztából, almával, diákcsemegével.

 

Őszi coleslaw saláta

 

Coleslawöszi2

Hozzávalók:

2 bögre savanyú káposzta,  100 g lereszt sárgarépa (zacskós) , 1 édesebb alma, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szójaszósz,

egy maroknyi diákcsemege (többféle dió, többféle mazsola, mandula)

 

Az öntethez: 3 evőkanál joghurt, 2 evőkanál majonéz,1 mokkáskanál mustár

 

  1. A savanyú káposztát mossuk át többször langyos vízbe, hogy ne legyen már annyira savanyú.
  2. A mézet karamellizáljuk egy serpenyőbe és dobjuk rá a kifacsart káposztát. Hagyjuk párolódni kicsit a saját leve alatt, majd adjuk hozzá a sárgarépát is. Néhányszor forgassuk össze, locsoljuk meg szójaszósszal és vegyük le a tűzről, elvégre nem párolt káposztát akarunk csinálni!
  3. Amikor kihűlt adjuk hozzá a gyufaszállra vágott almát.
  4. Öntsük le az öntettel, ehhez keverjük össze a joghurtot, a majonézt és a mustárt.

Szórjuk meg a diákcsemegével.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!