Őszi coleslaw saláta
2013 október 1. | Szerző: marmalade |
Kerülgetem egy ideje az amerikai káposztasalátát, és most tadám, elérkezett az ideje…legalább is a mi asztalunkon, ugyanis amerikában és az itthoni amerikai gyorséttermekben meglehetősen népszerű eledel, bár míg odaát szinte automatikusan adják az ételekhez, itthon elég drága és kis adag. Számos és számtalan változatban létezik, alapját a lereszet káposzta és sárgarépa adja, majonézes joghurtos öntettel lelocsolva.
Az én verzióm a vitamin és energiapótlás reményében készült savanyúkáposztából, almával, diákcsemegével.
Őszi coleslaw saláta
Hozzávalók:
2 bögre savanyú káposzta, 100 g lereszt sárgarépa (zacskós) , 1 édesebb alma, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál szójaszósz,
egy maroknyi diákcsemege (többféle dió, többféle mazsola, mandula)
Az öntethez: 3 evőkanál joghurt, 2 evőkanál majonéz,1 mokkáskanál mustár
- A savanyú káposztát mossuk át többször langyos vízbe, hogy ne legyen már annyira savanyú.
- A mézet karamellizáljuk egy serpenyőbe és dobjuk rá a kifacsart káposztát. Hagyjuk párolódni kicsit a saját leve alatt, majd adjuk hozzá a sárgarépát is. Néhányszor forgassuk össze, locsoljuk meg szójaszósszal és vegyük le a tűzről, elvégre nem párolt káposztát akarunk csinálni!
- Amikor kihűlt adjuk hozzá a gyufaszállra vágott almát.
- Öntsük le az öntettel, ehhez keverjük össze a joghurtot, a majonézt és a mustárt.
Szórjuk meg a diákcsemegével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: