Török stílusban: csirkés, spenótos kuszkusz-pilaf
2013 szeptember 25. | Szerző: marmalade |
A mai napon a piacolás, a vásárlás kissé hanyagolva volt nálam, a kisebbik kölök adott ugyan is elég futkosnivalót, úgyhogy az ebédet igyekeztem a konyhában található maradékokból megoldani. A rizs elfogyott, de volt egy bögre kuszkusz, maradt még 20 deka friss spenótlevél is, és két szelet csirkemellfilé (összesen 25-30 deka) az inspirációt pedig ezúttal a török konyha adta, ami meglehetősen közeli viszonyban van (földrajzilag és történelmileg is) kedvencemmel, a göröggel. És innen már csak egy ugrás ez a kuszkusszal készült pilaf, ami lényegében egy spenóttal felturbózott, kuszkusszal flancosított (akarom mondani helyettesített ) rizseshús.
Csirkés, spenótos kuszkusz-pilaf
(Tavuklu Ispanak Pilav)
Hozzávalók 2 fő részére:
- fél csirkemellfilé (kb. 30 dekás)
- oregánó
- 2 dl húslves alaplé kockából (sicc!!!!)
- 1-2 evőkanál olaj
- egy bögre kuszkusz (2 decis)
- forró víz, vagy húslves alaplé
- 20 dkg spenót
- só,bors
- Egy tálba öntsük a kuszkuszt és öntsük fel annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Fedjük le és pihentessük, míg a csirke elkészül.
- Amikor a kuszkusz a levet magába szívta, dobjunk bele egy kanálnyi vajat is.
- Kockázzuk fel a csirkét és kevés olajon pirítsuk meg. Hintsük meg egy kiskanálnyi oregánóval és öntsük fel kb. 2 dl húsleves lével (vagy víz és fél kocka zöldségalap keverékével.)
- Pároljuk meg a megtisztított spenótot, majd szeleteljük fel és keverjük kuszkuszhoz. Adjuk hozzá a megpárolt csirkedarabkákat is, forgassuk össze.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: