Levendulás csokifagylalt
2013 augusztus 9. | Szerző: marmalade |
Az utóbbi években Balatonfüred és Tihany hatalmas levendula lázban ég, nincs olyan cukrászda, amelyik ne készítené el belőle a saját verzióját. Kósoltam a Bergmannál gyümölcsöset, a Kedvesben pedig a az étcsokisat. Na ez utóbbit próbáltam idehaza rekonstruálni. Ez csokisabb lett, az eredeti inkább keserűbb volt. Mind a kettőt imádtam!
Hozzávalók: 3 dl habtejszín, 2 dl tej, 150 g étcsokoládé, 3tojás sárgája, kb.8-10 dkg kristály cukor. 1 kiskanál levendulavirág, 1 kiskanál levendulaszirup
A tejszínt és a tejet lassú tűzön melegítsük fel, közben áztassuk benne a levendula virágait is. Tördeljük bele az étcsokit és olvaszuk fel. A tojások sárgáját keverjük krémesre a cukorral, majd adjuk hozzá a langyos csokis tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és főzzük sűrűre. Hűtsük le a masszát, adjuk hozzá a levendulaszirupot és tegyük a hűtőszekrénybe egy-két órára.
Öntsük át a fagyigépbe, fél óra kevergetés után mehet a tárolódobozba és a mélyhűtőbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: