Szedres csokitorta, the best!

Még egy szülinapi torta az elmúlt időkből. Nagyon, nagyon, nagyon csokis. A szeder kifejezetten jót tesz neki, még akkor is, ha most még fagyasztott állapotában jutunk hozzá!

Szedres csokitorta

Hozzávalók a piskótához:

A krémhez:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd keverjük krémesre a tojások sárgáját a cukorral.  A cukros tojássárgához adjuk hozzá az átszitált lisztet, sütőport, kakaóport. Legvégül forgassuk bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 35 percig süssük.

Forraljuk fel a tejszínt és tördeljük bele a csokoládét.Kevergessük, tegyük vissza a tűzre, hogy sűrűsödjön. Izlés szerint adjunk hozzá porcukrot (nekem belement 4-5 evőkanálnyi) és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Néhány órára tegyük be a hűtőbe.

Verjük fel a krémet habbá.

Vágjuk a tortát 3 rétegre és kenjük meg a krémmel. Oldalára és a tetejére is jut bőven.

A tetejét díszítsük szederrel. A zsalatinport olvasszuk fel a kevés vízben az előírás szerint és kenjük a szederre.

 

You might also like:
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »