Görög pörkölt, zöldbabbal

GörögPörkölt 033

Nem túl tolakodóan, de talán a paradicsom és a babérlevél teszi könnyeddé ezt a görögös pörköltet? Még a nagy melegben is jól esik fogyasztani, tésztával, vagy csak úgy kenyér kíséretében. Ez utóbbi kifejezetten jól jön a szaft tunkolásához!

 

Görög zöldbabos pörkölt (πράσινα φασόλια και το χοιρινό κρέας)

Görög pörkölt

Görög pörkölt

Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott húst. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, sót, borsot, babérlevelet, borókát és szegfűborsot. Pároljuk együtt néhány percig majd öntsük fel a borral. Ha elpárolgott adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és öntsük fel kb 1 dl vízzel. Néhányszor keverjük át és hagyjuk fedő alatt rotyogni, főni. Ha szükséges kicsi vizet még önthetünk alá. Nagyjából fél óra után hozzáadhatjuk a zöldbabot is, fedő alatt főzzük puhára a pörköltet. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.

Én kicsi csövestésztát főztem hozzá, de kenyér is jól illik mellé, különösen a tunkoláshoz.

 

 

Címkék: ,
Tovább a blogra »