Apró török csemege: Sekerpare madeleine

 

A sekerpare a kedvenc török sütim! Grízes, mézes szirupban tocsogó korongok. Régóta kísérletezem otthoni előállításával. Receptlelőhellyel nem volt gondom, hisz a neten van belőle angol, török nyelven bőven, de valahogy sohasem sikeredett olyanra, mint a körúti Szerájban.Vagy nem volt túl búzadarás, vagy összefolyt a diónyi méretű tészta egy összefüggő masszába. Aztán  jött egy kósza gondolat, és előkerült a parkolópályán levő madleine forma. A recept pedig tökéletes!

…És ne feledkezzetek el a nyereményjátékról!

Sekerpare madeleine

vagyis madeleine török módra…

Hozzávalók 24 darabhoz: 1 bögre porcukor, 1 bögre búzadara, 3 evőkanál liszt, 1 bögre puha margarina, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás

A sziruphoz: 1 bögre kristálycukor, 1 bögre víz, fél narancs leve

eszköz: 3 decis bögre, nagy madeleine sütőforma

1./ Készítsük el a szirupot a hozzávalók összefőzésével. Amikor forr és sűrű, tegyük félre.

2./ A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint, a búzadarát és sütőporral elkevert lisztet.

3./ Kanalazzuk a kivajazott, lisztezett madeleine formába és forró sütőben süssük. Kb. 10-12 perc alatt elkészül.

4./ Tegyük jénai tálba a sütiket és öntsük rá a szirupot.

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »