Apró török csemege: Sekerpare madeleine
2013 június 14. | Szerző: marmalade |
A sekerpare a kedvenc török sütim! Grízes, mézes szirupban tocsogó korongok. Régóta kísérletezem otthoni előállításával. Receptlelőhellyel nem volt gondom, hisz a neten van belőle angol, török nyelven bőven, de valahogy sohasem sikeredett olyanra, mint a körúti Szerájban.Vagy nem volt túl búzadarás, vagy összefolyt a diónyi méretű tészta egy összefüggő masszába. Aztán jött egy kósza gondolat, és előkerült a parkolópályán levő madleine forma. A recept pedig tökéletes!
…És ne feledkezzetek el a nyereményjátékról!
Sekerpare madeleine
vagyis madeleine török módra…
Hozzávalók 24 darabhoz: 1 bögre porcukor, 1 bögre búzadara, 3 evőkanál liszt, 1 bögre puha margarina, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojás
A sziruphoz: 1 bögre kristálycukor, 1 bögre víz, fél narancs leve
eszköz: 3 decis bögre, nagy madeleine sütőforma
1./ Készítsük el a szirupot a hozzávalók összefőzésével. Amikor forr és sűrű, tegyük félre.
2./ A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a margarint, a búzadarát és sütőporral elkevert lisztet.
3./ Kanalazzuk a kivajazott, lisztezett madeleine formába és forró sütőben süssük. Kb. 10-12 perc alatt elkészül.
4./ Tegyük jénai tálba a sütiket és öntsük rá a szirupot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: