Egy nem annyira klasszikus kuglóf!
2013 május 30. | Szerző: marmalade |
Ez bizony piskóta, méghozzá kakaós-kávés. De az utóbbi szinte nem is érződik. A gyerekekkel felváltva kapkodtunk utána. Másnapra el is fogyott.
Chiffon. Vagyis a tojássárgás-kakaós-kávés massza a jó kemény habbá felvert tojásfehérjébe forgatva.
Kakaós, kávés piskóta
Hozzávalók:
(A) 5 tojás sárgája,1/2 bögre cukor,
(B) 1/2 bögre langyos víz, 4 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál instant kávé
(C) 1/2 bögre növényi olaj,
(D) 1 bögre liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbónával elkeverve
(E) 5 tojás fehérje, 1/2 bögre cukor
mérce: 2,5 decis bögre
Elkészítése:
- Verjük fel nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral. (E)
- Krémesítsük össze egy tálba a tojások sárgáját a cukorral. (A)
- Keverjük össze a langyos vizet a kakaóporral, és a kávéval. (B)
- Dolgozzuk össze a tojásos masszát a kakaós, kávés vízzel (A+B), majd öntsük hozzá az olajat is (+C).
- A lisztet és a kakaós tojásos masszát felváltva forgassuk bele a tojásfehérjékhez.
- Egy kuglóf formát kenjünk ki vajjal és liszttel és töltsük bele a tésztát.
Előmelegített sütőben süssük először 6 percig erősebb fokozaton, majd további 30 percig alacsonyabb hőfokon. 35 perc után végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a közepe, akkor már jó.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: