Egy nem annyira klasszikus kuglóf!

2013 május 30. | Szerző: |

KakaósChiffon 3

Ez bizony piskóta, méghozzá kakaós-kávés. De az utóbbi szinte nem is érződik. A gyerekekkel felváltva kapkodtunk utána. Másnapra el is fogyott.

Chiffon. Vagyis a tojássárgás-kakaós-kávés massza a jó kemény habbá felvert tojásfehérjébe forgatva.

 

Kakaós, kávés piskóta

 

Hozzávalók:
(A) 5 tojás sárgája,1/2 bögre cukor,

(B) 1/2 bögre langyos víz, 4 evőkanál keserű kakaópor, 2 mokkáskanál instant kávé

(C) 1/2 bögre növényi olaj,

(D) 1 bögre liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbónával elkeverve

(E) 5 tojás fehérje, 1/2 bögre cukor

mérce: 2,5 decis bögre

Elkészítése:

  • Verjük fel nagyon kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral. (E)
  • Krémesítsük össze egy tálba a tojások sárgáját a cukorral.  (A)
  • Keverjük össze a langyos vizet a kakaóporral, és a kávéval. (B)
  • Dolgozzuk össze a tojásos masszát  a kakaós, kávés vízzel (A+B), majd öntsük hozzá az olajat is (+C).
  • A lisztet és a kakaós tojásos masszát felváltva forgassuk bele a tojásfehérjékhez.
  • Egy kuglóf formát kenjünk ki vajjal és liszttel és töltsük bele a tésztát.

Előmelegített sütőben süssük először 6 percig erősebb fokozaton, majd további 30 percig alacsonyabb hőfokon. 35 perc után végezzünk tűpróbát, ha nem ragad a közepe, akkor már jó.

KakaósChiffon 2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!