Meggypálinka és fűszeres marhapofa kolbász, avagy csütörtökön nyit a Budapesti Pálinkafesztivál

Budapesti Pálinkafesztivál

Nem vagyok ugyan nagy pálinkás, de azért az újdonságokra mindig kíváncsi vagyok! A gasztro eseményeket pedig különösen kedvelem.  És, ha olyanokat hallok, hogy ez az év a meggy éve, (vagyis lesz meggypálinka), gorumetlikőr 27 gyógynövényből, birsalma és bodzapálinka limitált mennyiségben, akkor ott a helyem! Holnap nyit ugyanis a Budapesti Pálinkafesztivál, a készülődés már megkezdődött az Erzsébet téren.

Ez az év a meggy éve lesz ugyan, de több mint 400 párlat közül válogathatunk majd a fesztiválon és bemutatják a medvehagymás-pálinkás bonbont vagy a meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt,  az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládé Manufaktúra  medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal kedveskedik.

A meggy éve alkalmából a „Meggy a gőzös…” névre keresztelt standnál többek között Meggylekvárban sült fűszeres marhapofa-kolbászt kóstolhatnak a fesztiválozók, amelyet meggymustárral és füstölt burgonyapürével tálal a Nu Bistro séfje, Fülepi Kálmán.

 

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »