Mákos piskóta

2013 április 29. | Szerző: |

Mákospiskota

Na, úgy látszik menthetetlenül sütis blog lettem. Kétségtelenül túlsúlyba kerütek/nek a sütis receptek. Az az igazság, hogy azért mutatósabbak is, mint mondjuk egy pacalpörkölt. Mostanában különben imádok piskótákat sütni, kipróbáltam néhány varriációját, és alkalomattán megosztom itt is, mert én már rég túl lépten a klasszikus változaton ( ahány tojás, annyi kanál cukor és annyi kanál, (vagy -1 ) liszt), és azóta remek állagú piskótákat gyártok (lásd chiffon) és reggelire könnyedén csúszik le a tejeskávé mellé, mint ez a mákos  is!

Hozzávalók:
(A) 3 tojás sárgája, 30 g cukor, 30 ml növényi olaj, 70 ml víz, 70 g sütemény liszt, 50 g darált mák, 1 kiskanál sütőpor
(B) 4 tojásfehérje, 30 g cukor

Elkészítése:
Keverjük össze egy tálba a tojások sárgáját a cukorral, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá az olajat és keverjük össze, majd a vizet. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, majd a mákot is.
Egy másik tálba verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a cukorral. A kétféle masszát dolgozzuk össze és töltsük bele egy 18 centis átmérőjű tortaformába, amit előzetesen kikentünk vajjal és megszórtuk liszttel.
170 fokon süssük kb. 20-25 percig.

mákospiskóta2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!