Görög napok a Vásárcsarnokban!

Még utazni sem kell Görögoszágba és feltölthetjük fogyó készletünket olajbogyó, olivaolaj, tahini, esetleg a fincsi Samos…remélhetőleg elérhető lesz…

A Nagycsarnokban, április 18-20. között görög napokat rendeznek.  Megismerkedhetünk  a Magyarországon működő görög cégekkel, a görög konyhaművészet rejtelmeivel, sőt a tervek szerint számos híres terméket is megkóstolhatnak majd az idelátogatók.

Addig is egy kis előétel: Kecskesajtos olajbogyós meze(falatka)

 

Ezt a könnyed kecskesajtos mézes falatkát, egy korombeli korfui motelvezető hölgytől tanultam, amikor félre vonultunk egy megbeszélésre. Felszeletelt néhány darab pitát, rámorzsolt kecskesajtatot, gyors mozdulatokkal szétzúzott két maroknyi olajbogyót, majd ezt is a pitára tette. Legvégül fűszeres mézet csurgatott rá.Szerintem még 5 percig sem tartott.

A sós és az édes ízek pompás találkozása, akkor is jól érvényesült, amikor néhány éve az nlc-felkérésére mézes recepteket állítottam össze és beugrott ez a nem klasszikus meze-falat. Az arabos fűszerkeverék, hirtelen ötletből vezérelve került bele.

Hozzávalók: 150 g lágy kecskesajt, 1 kiskanál arab fűszerkeverék (római kömény, bors, őrölt pirospaprika egyenlő arányú keveréke), 3 kiskanál akác- vagy vegyes virágméz, 2-3 evőkanál fekete, mag nélküli olajbogyó, 1 evőkanál dióbél, bagett, vagy pita

1. Ha pitánk van, szeleteljük fel, vagy pirítsuk meg a bagettet, majd morzsoljuk el rajta a sajtot.

2. A fekete olívákat zúzzuk össze egy mozsárban a dióval, és szórjuk a sajtra.

3. A mézet keverjük össze a fűszerrel, és locsoljuk meg vele a krémet.

Címkék:
Tovább a blogra »