A megmaradt tojás újrahasznosítása: Mini Stefánia vagdalt

2013 április 2. | Szerző: |

Nagyjából erre az időre már főtt tojásból mindenki unalmasra ette magát.  De ha mégsem, akkor burkold be darált húsba, fűszerezd és máris kész az izgalmas változat. Mondjuk egy gyomorkímélő krumpli/tökfőzelék mellé.

Mini Stefánia vagdalt

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús (comb), 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 zsömle, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, borsikafű, pirospaprika (ezekből 1-2 kiskanállal, ízlés szerint), bors, só, 6 db keményre főtt tojás

Nagyobb méretű muffin sütő-forma

A zsömlét tépkedjük szét és áztassuk be a tejbe. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg kevés olajon.  Adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük majorannával, borsikafűvel, sóval, borssal, pirospaprikával. Üssünk hozzá egy tojást. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és tejtől kinyomkodott zsemledarabokat. Gyúrjuk össze és formázzunk belőle 6 nagyobb húspogácsákat.

Készítsük elő a muffin formát. Kenjük ki olajjal és hintsük be zsemlemorzsával.  Minden egyes húsgombóc közepébe tegyünk egy főtt tojást, burkoljuk be alaposan a hússal és tegyük a muffin forma mélyedéseibe.

180 fokra melegített sütőbe süssük legalább 40 percig.

További fasírt receptek (svéd illetve, egyiptomi kurkumás) itt olvashatók

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció




Archívum

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!