A megmaradt tojás újrahasznosítása: Mini Stefánia vagdalt
2013 április 2. | Szerző: marmalade |
Nagyjából erre az időre már főtt tojásból mindenki unalmasra ette magát. De ha mégsem, akkor burkold be darált húsba, fűszerezd és máris kész az izgalmas változat. Mondjuk egy gyomorkímélő krumpli/tökfőzelék mellé.
Mini Stefánia vagdalt
Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús (comb), 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 zsömle, 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, borsikafű, pirospaprika (ezekből 1-2 kiskanállal, ízlés szerint), bors, só, 6 db keményre főtt tojás
Nagyobb méretű muffin sütő-forma
A zsömlét tépkedjük szét és áztassuk be a tejbe. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg kevés olajon. Adjuk a darált húshoz. Fűszerezzük majorannával, borsikafűvel, sóval, borssal, pirospaprikával. Üssünk hozzá egy tojást. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és tejtől kinyomkodott zsemledarabokat. Gyúrjuk össze és formázzunk belőle 6 nagyobb húspogácsákat.
Készítsük elő a muffin formát. Kenjük ki olajjal és hintsük be zsemlemorzsával. Minden egyes húsgombóc közepébe tegyünk egy főtt tojást, burkoljuk be alaposan a hússal és tegyük a muffin forma mélyedéseibe.
180 fokra melegített sütőbe süssük legalább 40 percig.
További fasírt receptek (svéd illetve, egyiptomi kurkumás) itt olvashatók
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: