Beindult a görög szezon! (Πρασόρυζο με τραχανά)

Póréhagymás tarhonya (görög)

 

Az első napsütés meghozta a kedvem a görögös főzőcskézéshez. Aki régóta olvassa a blogom, tudja rólam, hogy nagy görög rajongó vagyok (szigetek, konyha, stb), bár mostanában ezt az irányt kicsit hanyagoltam. (További görög receptek itt!)

Legújabb kedvencünk lett a póréhagymás tarhonya, önmagában egytálételnek és hús mellé köretnek is finom. Könnyű elkészíteni, üde, friss, szinte feltölt energiával.(Hát tarhonyáért még sosem lelkendeztem így, bár a magyaros tarhonyás húst is szeretem!)

Póréhagymás tarhonya (Πρασόρυζο  με τραχανά)

Hozzávalók: 1 nagy szál póréhagyma, szeletelve,  200 g tarhonya, 450 g. konzerv hámozott paradicsom,  1 csokor kapor,  2 babérlevél, 1 kiskanál oregáno, csipetnyi só, olívaolaj

 

Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon pároljuk meg a nagyobb darabokra vágott póréhagymát. Amikor puhul adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a fűszereket. Adjuk hozzá a tarhonyát és öntsük fel kb 1,5 deci vízzel. Lefedve főzzük addig, míg a tarhonya megpuhul.

Ha a tarhony nagyon magába sz locsolhatívná, locsolhatunk hozzá még egy kevés meleg vizet. Ha autentikusan görögösen akarjuk elkészíteni, legvégül szórjuk meg fél-egy csokor kaporral (ízlés szerint) és tálaljuk melegen. A zuramnak  jobban ízlik nélküle, úgyhogy most ez elemaradt.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »