Néha elgondolkodom, hogy hogyan is keletkeznek a nagy dolgok? Vajon ki és mikor érzett indíttatást arra, hogy a szumátrai civet macska végtermékéből kávét főzzön és megalkossa ezzel a világ luxuskávéját a Kopi Luwakot?
Az Indonéziában honos macska a még vörös színű éretlen kávébabot eszi meg, majd az emésztés során a babszemek számos enzimmel keverednek, és távoznak a macskából. A kávéültetvények munkásai ezeket a különleges babhalmokat keresik, majd feldolgozzák és méregdrágán eladják.
A Kopi Luwak, a világ egyik legdrágább kávéja, március 8 –a óta már itthon is megkóstolható a Gourmet Caféban, potom 12.900 forintért.
Hát gasztroblog ide, ingyenes kóstoló oda, vannak averzióim és kimaradtam a kóstolóból és a Bakancslistámra sem venném fel! Az első adagot egyébként Kiszel Tündének főzték le, aki izgalmasnak találta a selymes italt.
Külföldön az állatvédők tiltakoznak a kopi luwak kávé fogyasztása ellen: mert találtak szörnyű körülmények között, apró ketrecekben, kizárólag kopi luwak “előállítására” tartott civet macskákat.