Lazacos party falatka
2013 január 4. | Szerző: marmalade |
Ideje felvenni a 2013-as év fonalát… Egy tavalyi recepttel.
Nem baj, ha elmúlt szilveszter. Ez a nagyon finom lazacos falatka bármilyen buliban, rendezvényen megállja a helyét!
Elkészítése gyors és könnyű, mivel mirelit leveles tésztából dolgozunk!
Ez amolyan canapie, vagyis finger food típúsú étel. Vagyis kicsinyke kenyér vagy pirítós,vagy leveles tésztás falatka, ami ízletes, pikáns krémmel van megkenve, megtöltve. A francia canapé szóból (igen, az az ülőalkalmatosság) mert nem kell vele asztalhoz ülni, késsel villával enni és a feltétje a tetején, olyan mintha egy kanapén csücsülne. Remek aprófalat, bármilyen buliba, vagy előétel, egy nagyobb eseményre!
Lazacos party falatka
Hozzávalók: 1 csomag mirelit leveles tészta, 1 tojás elkeverve
A töltelékhez: 100 g lazacfilé, 1 kis doboz tejföl, 125 g krémsajt, metélőhagyma,tárkony,kapor.
1./ A tésztát nyújtsuk ki és pogácsaszaggatóval formázzunk köröket. Ezzel béleljünk ki egy kisebb méretű muffinformát.
2./ Tetejét szaggasuk ki kisebb átmérőjű formával. (Én a cirádásabb, linzerhez használt formával dolgoztam.)
3./ Töltsük meg a krémmel és tésztával zárjuk le. Tetejét kenjük meg a felvert tojással.
4./ A töltelékhez a lazacot egy serpenyőben mindegyik oldalán pirítsuk meg, villával nyomkodjuk szét és adjuk hozzá a fűszereket, a krémsajtot majd lazítsuk tejföllel.
Süssük 200 fokon nagyjából 20 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: