Karácsonyi készülődés (6): Kapribogyós krumplisaláta Hegyi Barbarától

A tavalyi karácsony kellemes felfedezettje volt ez a recept, Hegyi Barbara Abraka babra szakácskönyvéből, ez a kapribogyós majonézes burgonya saláta. Mi rántott harcsafilével fogyasztottuk.És ezennel beépítettük az ünnepi menübe 24-én.

Hogy őszinte legyek az elmúlt évtizedekben túlettem magam a klasszikus majonézes burgonyával,kezdett unalmassá válni a 24-i menüben, úgyhogy éppen jól jött ez a frissítése a kapribogyóval és balzsamecettel. Ísteni ízkombináció! Főleg ropogósra sütött harcsafilével.

Csak az arányokon változtattam minimálisat.Remekül illik a szilveszteri svédasztalra is!.

Hozzávalók: 70 dkg kifliburgonya, néhány kanál kis kapribogyó  (ehelyett nekem a nagy, száras változat volt itthon, ezt feldaraboltam), 2 kisebb fej lila hagyma, 1,5-1,5 dl majonéz és tejföl, só, bors, 1-2 evőkanák balzsamecet, 1 kiskanál porcukor

1./ Főzzük meg héjastul a burgonyát, majd hámozás után karikázzuk fel.

2./ Szeleteljük fel a hagymát és locsoljuk meg a balzsamecette.

3./ Keverjük össze a majonézt a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, csipetnyi porcukorral.

4./ Keverjük össze a kihűlt burgonyát a hagymával és a kapribogyóval, majd forgassuk össze a majonézes krémmel.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »