Karácsonyi készülődés (6): Kapribogyós krumplisaláta Hegyi Barbarától
2012 december 20. | Szerző: marmalade |
A tavalyi karácsony kellemes felfedezettje volt ez a recept, Hegyi Barbara Abraka babra szakácskönyvéből, ez a kapribogyós majonézes burgonya saláta. Mi rántott harcsafilével fogyasztottuk.És ezennel beépítettük az ünnepi menübe 24-én.
Hogy őszinte legyek az elmúlt évtizedekben túlettem magam a klasszikus majonézes burgonyával,kezdett unalmassá válni a 24-i menüben, úgyhogy éppen jól jött ez a frissítése a kapribogyóval és balzsamecettel. Ísteni ízkombináció! Főleg ropogósra sütött harcsafilével.
Csak az arányokon változtattam minimálisat.Remekül illik a szilveszteri svédasztalra is!.
Hozzávalók: 70 dkg kifliburgonya, néhány kanál kis kapribogyó (ehelyett nekem a nagy, száras változat volt itthon, ezt feldaraboltam), 2 kisebb fej lila hagyma, 1,5-1,5 dl majonéz és tejföl, só, bors, 1-2 evőkanák balzsamecet, 1 kiskanál porcukor
1./ Főzzük meg héjastul a burgonyát, majd hámozás után karikázzuk fel.
2./ Szeleteljük fel a hagymát és locsoljuk meg a balzsamecette.
3./ Keverjük össze a majonézt a tejföllel, ízesítsük sóval, borssal, csipetnyi porcukorral.
4./ Keverjük össze a kihűlt burgonyát a hagymával és a kapribogyóval, majd forgassuk össze a majonézes krémmel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: