Karácsonyi készülődés (3.): Mini islerek
2012 december 9. | Szerző: marmalade |
Idén is kihagyhatatlan! Nincs kellemesebb illat, mint amikor a sütisdoboz felemelt tetejéből kiárad a tömény csokoládé-illat.
A technika, recept ugyan az, mint korábban!
Ezúttal meggydzsemmel!
Hozzávalók: 200 g liszt, 75 g darál dió, 75 g darált mandula, (lehet dió helyett 150 g darált mandula, nekem most csak ennyi volt itthon)
200 g puha margarin, 100 g cukor, csipetnyi só
áfonya lekvár
Csokimázhoz: 100 g étcsokoládé, 2 evőkanál margarinnal felolvasztva.
A puha margarint, és a cukrot robotgéppel összedolgoztam, majd hozzáadtam a lisztet, a darált diót és a darált mandulát is. Kézzel átgyúrtam
és hűtőszekrénybe egy órtát pihentettem. A tésztát deszkán kb. 3 mm-es vastagságúra nyújtottam, csillagalakú formával kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tettem és előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütöttem.
Amikor kihűlt két sütit áfonyalekvárral összeragasztottam,és csokimázzal bekentem. Ehhez 100g étcsokoládét 2 evőkanál margarinnal
mikrosütőbe felolvasztottam.
Fémdobozba tároltam, este készült el, másnap már rendkívül puha volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: