Ázsia-fúzió
2012 november 22. | Szerző: marmalade |
Néhány napja ismét nem eszem húst. Akik ismernek, tudják, hogy ilyenkor a makrobiotika, és/vagy az indiai konyha felé nyúlok.
(A makrobiotikusok most ne olvassák tovább.)
Maradtam az ázsiai földrészen, így a gombás táskát, amit az a kényszerhelyzet szült, hogy fel kellett már használnom a friss leveles tésztámat, szilva-körte csatnival és kínai jellegű zelleres rizstészta salátával tálaltam. Na ezt nevezem én fúziónak….de lehet, hogy kulináris káosz?
Gombás táska
Fél fej lila hagyma kevés olajon dinsztelve, 4 nagyobb darab csiperke gomba, feldarabolva, hagymára dobva, együtt párolva. Kevés fehérbort öntöttem alá és oregánóval, csipetnyi sóval fűszereztem.
A tésztát kiterítettem 3 x 4 kockát vágtam belőle. Egy kanálnyi tölteléket az egyik sarkába halmoztam, felvert tojással bekentem a kockák széleit és a tésztát ráhajtottam. Így lett háromszög alakú. Tetejét is bekentem tojással és forró sütőben 15 percig sütöttem.
Kínai zelleres rizstészta saláta
A rizstészta előnye, hogy nem kell főzni, csak forró vízben áztatni, puhulásig.
Gyufaszálnyi méretre felvágtam 2 szál angol zellert(szárzellert) és a víztől lecsöpögtetett tésztához adtam. Lelocsoltam a szósszal.
Szósz: 1 kiskanál cukor, 1 dl hideg víz, 1 kiskanál rizsecet, néhány csepp szójaszósz.
Szilva-körte csatni
A nyár eleji befőzésemből való. Receptjét majd hamarosan felteszem!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Érdemes volt elolvasni, mert eddig nem tudtam, hogyan kell a rizstésztát kifőzni. (pépet tudtam alkotni belőle a főzéssel…)