Medvehagymás tojásos nokedli

Itt a medvehagyma szezon!Még tavaly kaptam rá az ízére, csak sajnos mire belerázódtam a pesto és egyéb szószos, medvehagymás rizottós ételek gyártásába, már el is tűnt a piacról.

Most viszont az első csokrok megjelenése óta mindig van friss a hűtőben.

Az utolsó  böjtös napokban remek tojásos nokedli készült belőle.

 

Medvehagymás tojásos nokedli

A nokedlihez elkevertem 2 tojást 1,5 deci vízzel, egy deci tejjel és fokozatosan hozzáöntöttem úgy 35 deka lisztet. Összekevertem és forró vízbe kisütöttem a galuskákat.

A medvehagymát megtisztítottam és apróra vágtam.

Kevés olajon megmelegítettem  nokedlit, hozzádobtam a medvehagymát kissé átpirítottam, majd felöntöttem 3-4 tojás keverékével.

Hagyományosan balzsamecetes fejessaltávl tálaltam.
Címkék: ,
Tovább a blogra »